26 Haziran 2013 Çarşamba

Gözlerinizi Kapatıp Three Apples’a Kulak Verin

Uzun zamandır hayalini kurduğunuz tatile çıkmanın vakti geldi. Haydi bavulları hazırlayın, İstanbul’a gidiyorsunuz. Kendinize güzel bir tatil hediye edin ve hemen harekete geçin. İstanbul’un tarihi güzelliklerini keşfe çıkın. İstanbul’un Galata semtinde yer alan Galata Kulesi 528 yılında inşa edilmiştir. Bu kuleden Haliç, İstanbul Boğazı panoramik olarak izlenebilmektedir. Galata Kulesi dünyanın en eski kulelerinden biri olup, Bizans İmparatoru Anastasius tarafından 528 yılında Fener Kulesi olarak inşa ettirilmiş. Galata Kulesi Türklerin eline geçtikten sonra hemen her yüzyıl tamir ve bakımı yapılmış.



17. yüzyılın ilk yarısında IV. Murat döneminde Hezarfen Ahmet Çelebi, Okmeydanı'nda rüzgarları kollayıp uçuş talimleri yaptıktan sonra, tahtadan yaptırdığı kartal kanatlarını sırtına takarak 1638 yılında Galata Kulesi'nden Üsküdar-Doğancılar'a uçmuştur. Bu uçuş Avrupa'da ilgi ile karşılanmış, İngiltere'de bu uçuşu gösteren gravürler yapılmış. Kulenin tarihini incelemeye devam edince 1717'den itibaren kule yangın gözleme kulesi olarak kullanıldığını öğreniyoruz. Yangın, ahalinin duyabilmesi için büyük bir davul çalınarak haber verilmekteymiş. III. Selim döneminde çıkan bir yangında kulenin büyük bölümü yanmış. Onarılan kule 1831 yılında başka bir yangında yine hasar görmüş ve onarılmıştır. Galata Kulesi’nin 1875 yılında bir fırtınada külahı devrilmiş. 1965'te başlanıp 1967'de bitirilen son onarımla da kulenin bugünkü görünümü sağlanmış.
Three Apples ile siz de Galata Kulesi’nin tarihine dokunabilirsiniz. Three Apples Taksim Suit’te konaklayarak Galata Kulesi’ne yürüyerek 10 dakikada varabilirsiniz. Bu benzersiz deneyim, Three Apples Taksim Suit ile yaşanmaya değer.



Tatil dışında birkaç günlük iş gezilerinizde de Three Apples Elmadağ Residence’da konaklamayı tercih edebilirsiniz. Pek çok iş merkezi ve konferans salonuna yakın olması sebebiyle Elmadağ Residence tam size göre. Uzun yollara katlanıp zamanınızı boşuna harcamayın. Merkezi konumu ile Three Apples Elmadağ Residence hayatınızı kolaylaştırıyor.

Residence Taksim sizin için her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşünür. Zihninizi dinledirip hoşça vakit geçirebileceğiniz bir tatil için Residence Taksim’i tercih etmelisiniz. Rezervasyonunuzu hemen yapın ve kendinize bir tatil hediye edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder