24 Temmuz 2014 Perşembe

Jaluzi Perde İle Tamamlanan Dekorasyon

Kendisine muayenehane açan bir doktor arkadaşıma ofis dekorasyonu için yardımcı oldum geçtiğimiz günlerde. Ofis alışverişi öncesinde özel muayenehanesine giderek etrafı bir inceledim. Ufak bir mutfak, ufak bir tuvalet, hastaların beklemesi için bir oda, kliniğin hemen girişinde sekreter masasının da konulacağı bir hol, içeride doktor arkadaşımın özel odası ve en sonunda da muayene odasından oluşan bir yerdi burası. Öyle çok büyük değildi açıkçası, ancak çok küçük de sayılmazdı. Önceden çeşitli tamirat, duvarların boyası ve temizlik gibi işlemler halledilmişti. Sıra sadece ofisi dekore etmeye kalıyordu.

İlk olarak mutfak ve tuvaletin rengine uygun bir duvar kağıdı seçtik. Tuvalete güzel bir banyo seti, mutfağa da ufak atıştırmalıklar için mini bir buzdolabı, semaver ve kahve makinesi aldık. Daha sonra hastaların bekleme odası için rahat bir deri koltuk ve iki adet de tekli koltuk aldık. Üzerine çeşitli dergiler yerleştirmek amacıyla da geniş bir cam orta sehpası aldık. Arkadaşım burası için daha önce küçük bir lcd tv almıştı. Onu yerleştirmek için de mini bir tv ünitesi aldık. Duvarları da insana neşe verici tablolarla donattık. Odanın çeşitli yerlerine yapma çiçekler yerleştirdik. Kliniğin girişine güzel bir paspas aldık. Ayrıca sekreter için bir çalışma masası ve kitaplık da alındı. Bu holü güzelleştirmek için de çeşitli duvar stickerlarından ve çiçeklerden faydalandık. Oradan arkadaşımın özel odasına geçtik. Ona da bir çalışma masası, kitaplık, orta sehpa ve misafirinin oturması için iki adet tekli koltuk aldık. Buraya da duvarları neşelendirecek tablolar ve tıbbi bir kaç görsel astık. Muayene odasını da en sona bıraktık. Buraya arkadaşımın özenle seçerek aldığı tıbbi gereç ve muayene için ihtiyaç duyulan eşyaları yerleştirdik. Ortamın soğukluğunu dağıtmak için de gene yapma çiçek ve posterlerden yardım aldık.

Yukarıdaki işlemler bitiğinde işimizin de bittiğini zannetmiştik ama muayenehane için perde almamış olduğumuzu görerek ufak bir alışveriş daha yapmak zorunda kaldık. Perde olarak jaluzi perde modellerinde karar kıldık. Böylece hem mekana modern bir görünüm, hem de gün ışığından daha fazla yararlanmamızı sağlayacak bir perdeye sahip olduk. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder